Île de Molène

De Île de Molène is een Franse klein eiland op circa 9 kilometer afstand van de Franse kust in de Atlantische Oceaan. Het is een unieke plek, die niet alleen een prachtig landschap biedt, maar ook een grote verscheidenheid aan natuur en flora en fauna. De Île de Molène is ideaal voor degenen die op zoek zijn naar een rustig en ver weg vakantiebestemming.

Het landschap

De Île de Molène is een speciaal eiland, waar het landschap bestaat uit kale klippen, eindeloze stranden, bossen, heuvels en moerasgebieden vol wilde dieren en planten. Molène is een haven voor vogels die verbazingwekkende klanken laten horen. Er zijn vele kilometers kustlijn, waar u kunt genieten van prachtige zonsondergangen, zwemmen en zonnebaden. Er zijn eilanden met dunne stroken zand die omringd zijn door lichtgekleurde stenen en een wilde, puur blauwe zee. Als je verder naar het binnenland reist, ontdek je eindeloze velden met vele verschillende dieren.

Activiteiten

Hoewel de Île de Molène relatief klein is qua oppervlakte, biedt het een verrassend veel activiteiten om te doen. Je kunt wandelen en fietsen langs de mooiste stranden of om het eiland, het is ook mogelijk om paardrijden en zwemmen. Watersporten zijn mogelijk met instructie. Er zijn veel lokale gidsen die je kunnen helpen om de beste plekjes van het eiland te ontdekken, denk bijvoorbeeld aan kliffen, gehuchten en verborgen baaien. Er is voor ieder wat wils, voor zowel avontuurlijke als meer rustige activiteiten.

Waar te overnachten

Er is een goede selectie aan accommodatie op Île de Molène. Je kunt overnachten in camping’s, of in hotels en appartementen. De meeste accommodatie is gelegen in de buurt van de kust, waar je heerlijk kunt genieten van de adembenemende omgeving en uitzicht op zee. Verschillende hotels bieden ook yoga-retraites, culinaire gerechten en andere activiteiten. Er zijn zelfs eilanden met prachtige buitenplaatsen die je kunt huren voor aantrekkelijke prijzen.

Waarom Île de Molène?

Een vakantie Île de Molène is ideaal voor diegenen die willen genieten van een stukje rust en ontspanning in een idyllische omgeving. Door het ontbreken van een luchthaven en drukker toerisme, is het eiland ideal voor wie zoekt naar een ongerepte natuurlijke omgeving. Er is ook genoeg te beleven op het eiland, zoals het bekijken van wilde dieren, het bezichtigen van prachtige kliffen, fietsen over rustige weggetjes en kajakken of kitesurfen. Met een geweldige selectie aan accommodatie, een uniek landschap en verschillende activiteiten, is er voor iedereen wat wils op Île de Molène.

Plaats een reactie